Latvijas bankas norādīja, ka, ja neņems vērā šo, tad daudzi cilvēki var palikt bez naudas savā kontā

Latvijas bankas uzsver, ka, nepievēršot uzmanību šim brīdinājumam, īpaši aprīlī, daudzi cilvēki var atrasties situācijā, kad viņu kontos trūks naudas. Īpaši tiem, kuri gaida kādus pabalstus vai citus ienākumus…

 

Latvijas iedzīvotāju finansiālais stāvoklis bieži ir sarežģīts un dažkārt pretrunīgs. Dažiem ir pietiekami līdzekļi, lai būtu apmierināti, bet citiem ir grūtības nodrošināt savas vajadzības.

 

Pozitīvās tendences:

 

Nodarbinātības līmenis ir augsts: Decembrī 2023. gadā bezdarba līmenis Latvijā bija 5.2%, kas ir viens no zemākajiem Eiropas Savienībā. Tas norāda, ka lielākā daļa iedzīvotāju ir nodarbināti un regulāri saņem ienākumus.

 

Algas pieaug: Latvijā 2023. gada trešajā ceturksnī vidējā bruto mēneša darba alga sasniedza 1577 eiro, kas ir par 10.2% vairāk nekā iepriekšējā gadā tajā pašā laika posmā. Tas norāda uz iedzīvotāju pirktspējas pieaugumu.

 

Uzkrājumi palielinās: Mājsaimniecību noguldījumi bankās Latvijā 2023. gada 3. ceturksnī sasniedza 12.3 miljardus eiro, kas ir par 7.9% vairāk nekā 2022. gada 3. ceturksnī. Tas liecina, ka iedzīvotājiem ir vairāk uzkrājumu neparedzētiem gadījumiem.

Nākotnes prognozes:

 

Ekonomikas izaugsme: Ir prognozēts, ka Latvijas ekonomika turpinās augt 2024. un 2025. gadā. Tas varētu rezultēties ar turpmāku algas pieaugumu un bezdarba līmeņa samazināšanos.

 

Inflācijas samazināšanās: Paredzams, ka inflācija Latvijā pakāpeniski samazināsies 2024. un 2025. gadā. Tas varētu veicināt iedzīvotāju pirktspējas stabilizāciju.

 

Ienākumu nevienlīdzības samazināšanās: Valdība ir veikusi virkni pasākumu, lai samazinātu ienākumu nevienlīdzību, un prognozē, ka šie pasākumi ilgtermiņā dos pozitīvus rezultātus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Taču, kas jau gaida jūs aprīlī, kad bankas brīdina savus lietotājus būt uzmanīgiem, lai nepaliktu ar tukšu kontu? Tālāk uzzināsim vairāk!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment